Per als aficionats al cicloturisme i per als que no ho són tant, la zona del Delta i la dels Ports els hi ofereixen multitud de rutes que els permetran  desconnectar de la feina i dels problemes de la vida diària. La tranquil·litat que es respira i el contacte directe amb la natura, són ideals per tornar a la rutina  amb les piles carregades.

Tant si aneu en família, amics o en parella podeu escollir entre  diferents traçats. Per la zona del delta: la ruta de les llacunes, la casa de fusta, el camí de Sirga, ... Per la zona de l’interior: la ruta de la via verda (traçat Baix Ebre; traçat Terra Alta; traçat desembocadura del riu Ebre) i per als més atrevits o experimentats, els hi plantegem el repte de pujar a l’antena de Caro, o bé triar entre multitud de rutes per dintre de la zona dels Ports.

El nostre hotel, ubicat a Sant Carles de la Ràpita  considerada la porta d’entrada al Delta   des del sud,  és el lloc ideal per tenir el vostre “campament base” i poder planificar tranquil·lament les vostres sortides en bicicleta i així  conèixer millor les Terres de l’Ebre i en acabar... podeu reposar i recuperar forces al nostre exquisit restaurant.

Si porteu les vostres bicicletes us les guardarem gustosament o bé, si les voleu llogar us informarem de les millors opcions en funció de la ruta que trieu.

CICLOTURISME al Delta de l’Ebre

Tenim moltes rutes per fer a la zona del Delta de l’Ebre i totes són molt recomanables ja que degut a les característiques del delta, completament pla, les fan molt atractives per aquelles persones que no estan molt acostumades a anar en bicicleta i a més a més és una de les millors opcions per assaborir tota l’essència del Delta.

-La primera que us recomanem és la ruta de les llacunes  i que surt des de la Casa de Fusta i transcorre per les llacunes de l’Encanyissada i de la Tancada amb un recorregut d’uns 28 km. A la llacuna de l’Encanyissada trobareu un antic art de pesca fix (la pantena) i com encara avui dia s’utilitza es pot comprar peix fresc: anguiles, llobarros, moixarres..., però només quan la pesquera està oberta (d’octubre a maig).

-La segona ruta és per l’altre cantó del riu, la part esquerra i heu d’anar fins a l’ecomuseu situat a Deltebre, considerat el cor del Delta i arribar fins a la mateixa desembocadura del riu Ebre. Té un trajecte total de 32 km que es poden realitzar en una jornada tranquil·lament.

-A l’itinerari 5 trobareu, la bassa del Garxal que és la llacuna de formació més recent i està formada per petites illes on el vent i la mar els hi ha donat la forma de mitja lluna i és un dels millors llocs per observar la major varietat d’aus aquàtiques des dels seus privilegiats miradors.

-L’última ruta que us recomanem, encara que en queden unes quantes més, és la ruta per la Bassa de les Olles. Aquesta llacuna és la més petita de tot el Parc Natural i està situada a l’altra porta d’entrada al Delta: l’Ampolla. Malgrat que és la més petita, és la que té més gran varietat i riquesa d’ambients i fauna i té quatre itineraris perfectament senyalitzats amb 4 colors diferents, per fer més fàcil la seva localització.

Trieu la ruta que trieu, no oblideu de portar casc, prismàtics i menjar i aigua. També és recomanable portar protecció solar i repel·lent de mosquits a excepció de la temporada d’hivern. Aquestes rutes són molt senzilles de fer i l’únic al que heu de prestar atenció és als cotxes, ja que hi ha trams que circulen per carreteres i camins rurals i també heu d’anar amb compte amb els vents, molt habituals al Delta.

Descarregueu-vos el mapa del recorregut amb format PDF.

 Itinerari 1: Ruta de les llacunes 
 Itinerari 2: Ecomuseu – desembocadura
 Itinerari 3: Ecomuseu – Fangar
 Itinerari 4: l'Aldea – Camarles – l'Ampolla
 Itinerari 5: Desembocadura – Garxal – Riumar
 Itinerari 6: Amposta – Casa de Fusta
 Itinerari 7: Sant Carles de la Ràpita – Casa de Fusta
 Itinerari 8: Camí de Sirga del Delta
 Itinerari 9: Façana fluvial de Deltebre
 Itinerari 10: Bassa les olles
 Itinerari 11: Humedals

la Via Verda

Prop del nostre hotel també podeu fer rutes amb bicicleta a l’altre parc natural que tenim a la vora: el Parc Natural dels Ports i a excepció de la via verda en qualsevol dels seus traçats, la dificultat d’aquestes rutes es complica una mica essent de mitjana a alta.

 

Començarem per l’itinerari de la via verda que és dels més fàcils de realitzar i que transcorre per una antiga via de tren anomenada la Val de Zafan i  que pretenia que el govern d’Aragó tingués port de mar. Aquesta obra no es va acabar mai i només van entrar en servei uns quants traçats. Com que no es va arribar a construir el tram que havia d’arribar a Sant Carles de la Ràpita ( amb port de mar),  va fer que al cap del temps quedés inutilitzada del tot. El recorregut total és de 149 km d’anada i 149 km més de tornada, pel què recomanem fer-la per trams. Pels diferents trams podreu trobar túnels il·luminats, antigues estacions de ferrocarril, ponts, àrees de lleure i aqüeductes. També són aptes  per a minusvàlids ja que estan asfaltades i heu d’anar amb compte perquè hi han trams que s’han de compartir amb vehicles.

- (GR-99) és des de Tortosa (km zero) fins la desembocadura del riu Ebre (Riumar) amb un total de 50km. d’anada i 50 km. més si es vol tornar a Tortosa

-Traçat Baix Ebre Té 22 km. i recorre els pobles de Tortosa, Roquetes, EMD Jesús, Aldover, Xerta i Benifallet.

-Traçat Terra Alta: 27 Km. Passa per les poblacions de Pinell de Brai, Prat de Comte, Bot, Horta de Sant Joan i Arnes Lledó

-Traçat Aragó:50 km. Poblacions per on passa: Cretes, Vall-de-Roures, Torre del Compte, Valdetormo, Valljunquera, Valdealgorfa, Alcanyís(fi de la ruta)

Per aquestes rutes us recomanen portar bon calçat, cantimplora, cambra de recanvi per a les punxades i llanterna.

Rutes de més dificultat:

-Pujada a l’antena  del Mont Caro: És comparable a la pujada al Tourmalet. Des de la població de Roquetes teniu uns 50km. (pujada i  baixada) amb un desnivell de 1400 m i amb unes 2 hores de durada.

-Roquetes-Xerta-Font Nova -Tosca- Vall Figuera-Roquetes: Recorregut de 49,14 Km circular. Temps aproximat 4 hores i 43 minuts. Aquesta ruta té una mica de tot: trams de pujada i baixada, trams plans i molta sendera amb unes vistes impressionants. Aneu amb compte que us podrieu trobar algun bou pel camí  a la zona d’Alfara de Carles, però heu de saber que si no els molesteu no us faran res.

-CIRCULAR MONT CARO. RODES DE HISPANICA 2: Recorregut 108,12 km circular.Temps 8 hores i 57 minuts. El nom de Rodes de Hispànica  és en honor a les cabres que us podeu trobar per quasi tot el recorregut. Es puja cap al Mont Caro (1350m) i fareu una volta per la zona dels Ports, veient en tot moment el cim del Mont Caro (l’Antena de Caro) i després passareu per uns senders que en alguns llocs molt concrets no podreu anar dalt de la bici però en no res agafareu un altra pista de terra cap “Els Estrets d’Arnes” cap a horta i via verda cap a Roquetes


Descarregueu-vos el mapa del recorregut amb format PDF.
 Plànol via verda