la Via Verda

Prop del nostre hotel també podeu fer rutes amb bicicleta a l’altre parc natural que tenim a la vora: el Parc Natural dels Ports i a excepció de la via verda en qualsevol dels seus traçats, la dificultat d’aquestes rutes es complica una mica essent de mitjana a alta.

 

Començarem per l’itinerari de la via verda que és dels més fàcils de realitzar i que transcorre per una antiga via de tren anomenada la Val de Zafan i  que pretenia que el govern d’Aragó tingués port de mar. Aquesta obra no es va acabar mai i només van entrar en servei uns quants traçats. Com que no es va arribar a construir el tram que havia d’arribar a Sant Carles de la Ràpita ( amb port de mar),  va fer que al cap del temps quedés inutilitzada del tot. El recorregut total és de 149 km d’anada i 149 km més de tornada, pel què recomanem fer-la per trams. Pels diferents trams podreu trobar túnels il·luminats, antigues estacions de ferrocarril, ponts, àrees de lleure i aqüeductes. També són aptes  per a minusvàlids ja que estan asfaltades i heu d’anar amb compte perquè hi han trams que s’han de compartir amb vehicles.

- (GR-99) és des de Tortosa (km zero) fins la desembocadura del riu Ebre (Riumar) amb un total de 50km. d’anada i 50 km. més si es vol tornar a Tortosa

-Traçat Baix Ebre Té 22 km. i recorre els pobles de Tortosa, Roquetes, EMD Jesús, Aldover, Xerta i Benifallet.

-Traçat Terra Alta: 27 Km. Passa per les poblacions de Pinell de Brai, Prat de Comte, Bot, Horta de Sant Joan i Arnes Lledó

-Traçat Aragó:50 km. Poblacions per on passa: Cretes, Vall-de-Roures, Torre del Compte, Valdetormo, Valljunquera, Valdealgorfa, Alcanyís(fi de la ruta)

Per aquestes rutes us recomanen portar bon calçat, cantimplora, cambra de recanvi per a les punxades i llanterna.

Rutes de més dificultat:

-Pujada a l’antena  del Mont Caro: És comparable a la pujada al Tourmalet. Des de la població de Roquetes teniu uns 50km. (pujada i  baixada) amb un desnivell de 1400 m i amb unes 2 hores de durada.

-Roquetes-Xerta-Font Nova -Tosca- Vall Figuera-Roquetes: Recorregut de 49,14 Km circular. Temps aproximat 4 hores i 43 minuts. Aquesta ruta té una mica de tot: trams de pujada i baixada, trams plans i molta sendera amb unes vistes impressionants. Aneu amb compte que us podrieu trobar algun bou pel camí  a la zona d’Alfara de Carles, però heu de saber que si no els molesteu no us faran res.

-CIRCULAR MONT CARO. RODES DE HISPANICA 2: Recorregut 108,12 km circular.Temps 8 hores i 57 minuts. El nom de Rodes de Hispànica  és en honor a les cabres que us podeu trobar per quasi tot el recorregut. Es puja cap al Mont Caro (1350m) i fareu una volta per la zona dels Ports, veient en tot moment el cim del Mont Caro (l’Antena de Caro) i després passareu per uns senders que en alguns llocs molt concrets no podreu anar dalt de la bici però en no res agafareu un altra pista de terra cap “Els Estrets d’Arnes” cap a horta i via verda cap a Roquetes


Descarregueu-vos el mapa del recorregut amb format PDF.
 Plànol via verda