CICLOTURISME al Delta de l’Ebre

Tenim moltes rutes per fer a la zona del Delta de l’Ebre i totes són molt recomanables ja que degut a les característiques del delta, completament pla, les fan molt atractives per aquelles persones que no estan molt acostumades a anar en bicicleta i a més a més és una de les millors opcions per assaborir tota l’essència del Delta.

-La primera que us recomanem és la ruta de les llacunes  i que surt des de la Casa de Fusta i transcorre per les llacunes de l’Encanyissada i de la Tancada amb un recorregut d’uns 28 km. A la llacuna de l’Encanyissada trobareu un antic art de pesca fix (la pantena) i com encara avui dia s’utilitza es pot comprar peix fresc: anguiles, llobarros, moixarres..., però només quan la pesquera està oberta (d’octubre a maig).

-La segona ruta és per l’altre cantó del riu, la part esquerra i heu d’anar fins a l’ecomuseu situat a Deltebre, considerat el cor del Delta i arribar fins a la mateixa desembocadura del riu Ebre. Té un trajecte total de 32 km que es poden realitzar en una jornada tranquil·lament.

-A l’itinerari 5 trobareu, la bassa del Garxal que és la llacuna de formació més recent i està formada per petites illes on el vent i la mar els hi ha donat la forma de mitja lluna i és un dels millors llocs per observar la major varietat d’aus aquàtiques des dels seus privilegiats miradors.

-L’última ruta que us recomanem, encara que en queden unes quantes més, és la ruta per la Bassa de les Olles. Aquesta llacuna és la més petita de tot el Parc Natural i està situada a l’altra porta d’entrada al Delta: l’Ampolla. Malgrat que és la més petita, és la que té més gran varietat i riquesa d’ambients i fauna i té quatre itineraris perfectament senyalitzats amb 4 colors diferents, per fer més fàcil la seva localització.

Trieu la ruta que trieu, no oblideu de portar casc, prismàtics i menjar i aigua. També és recomanable portar protecció solar i repel·lent de mosquits a excepció de la temporada d’hivern. Aquestes rutes són molt senzilles de fer i l’únic al que heu de prestar atenció és als cotxes, ja que hi ha trams que circulen per carreteres i camins rurals i també heu d’anar amb compte amb els vents, molt habituals al Delta.

Descarregueu-vos el mapa del recorregut amb format PDF.

 Itinerari 1: Ruta de les llacunes 
 Itinerari 2: Ecomuseu – desembocadura
 Itinerari 3: Ecomuseu – Fangar
 Itinerari 4: l'Aldea – Camarles – l'Ampolla
 Itinerari 5: Desembocadura – Garxal – Riumar
 Itinerari 6: Amposta – Casa de Fusta
 Itinerari 7: Sant Carles de la Ràpita – Casa de Fusta
 Itinerari 8: Camí de Sirga del Delta
 Itinerari 9: Façana fluvial de Deltebre
 Itinerari 10: Bassa les olles
 Itinerari 11: Humedals